Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 13 de novembre del 2017

Turó de Galzeran i fonts d’Alella

Alella, Masnou, ...

El Maresme és una comarca allargada amb diverses valls que baixen cap al mar. Això significa que costa molt tenir una visió panoràmica o general de la comarca, ja que sovint estàs endinsat en una d’aquestes valls. Avui hem fet una ruta pels voltants d’Alella on això es pot comprovar perfectament. Hem pujat pel límit entre Alella i Tiana, a la separació entre els Parcs de la Serralada Litoral i de la Serra de Marina. Grans vistes cap al costat nord-est de l’àrea metropolitana de Barcelona des del mirador Nou Pins fins al Turó de Galzeran. Aquí s’amplia la vista cap al costat Vallès. Es veu Montserrat, la Mola de Sant Llorenç del Munt i les grans ciutats vallesanes. És un vèrtex important, llàstima que la vegetació ens tapi força la vista.

 
Mirador Nou Pins

Àrea metropolitana nord-est de Barcelona


Vista cap a Montserrat i el Vallès des del Turó de Galzeran


Hem seguit aproximadament per la carena limítrofa amb el Vallès, hem vist el castell de sant Miquel (Santa Maria de Martorelles) i hem baixat al dolmen de Can Gurri. Hem retornat un trosset pel mateix camí i a tocar de la urbanització Alella Park hem retornat aproximadament per sota del camí que havíem fet fins a trobar un corriol que baixa cap a les fonts d’Alella.

 
Castell de Sant Miquel

Dolmen de Can Gurri


Abans d’arribar a la primera font es troben les coves, uns forats a la muntanya prou grans, i comunicats entre ells, que en la seva història hauran servit per guardar de tot, potser fins i tot s’hi haurà amagat algú. Es segueix baixant i es troba la font del Safareig, seca, però amb aigua embassada. Més avall la font dels Eucaliptus, amb uns grans eucaliptus, espai per pícnic i una petita edificació amb llar de foc que hauria de servir perquè la gent hi estès bé, però està força destruïda pel gamberrisme. La font també seca.

 
Les coves

Font del Safareig

Font dels Eucaliptus

Font dels Eucaliptus


Es segueix baixant i s’arriba a la font de l’Esquerda, aquesta sí que té aigua. Es baixen uns esglaons que porten a dins la muntanya, s’avança per un petit túnel i amb foscor total es veu un clot amb aigua. A fora un plataner de grans dimensions i un altre arbre que no recordo acaben de fer l’entorn agradable.

 
Font de l'Esquerda

Font de l'Esquerda

Pi de Mas Coll


A continuació és troba un pi monumental, Pi de Mas Coll, 30 metres d’alçada i 3 de circumferència, i ja quasi som a baix, però encara queda una font. S’arriba al punt d’inici pel torrent del Fonoll, així que la font és la del Fonoll.  Abans oloràvem eucaliptus, ara l’olor es a fonoll.

 
Font del Fonoll

Una bona ruta per descobrir uns espais tant propers com desconeguts. Excursió realitzada amb la Secció de Muntanya de LA MASSA CCV, de Vilassar de Dalt. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada