Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

diumenge, 30 d’abril del 2017

D'Arbúcies a Santa Fe i baixada per la riera de les Truites


Riera de les Truites
D'Arbúcies a Santa Fe pel PR-C 204 i tornada per antics camins i la riera de les Truites. Ho hem fet seguint aquest track. Una excursió interessant per la recuperació de camins i pel pas per la riera de les Truites.
 
El punt de sortida és més amunt d'Arbúcies, però no ha estat difícil de trobar. Hem anat triant carrers que van amunt en la direcció que ens interessa (SW) fins que s’acaben i hem seguit per una pista de terra fins al lloc on indica el track que seguirem, a la intersecció de la pista amb el corriol que ve d’Arbúcies seguint el PR-C 204.
 
Castanyer dels Roters


Runes de la casa dels Roters

La pujada no té cap problema, seguim el PR-C 204 fins a Santa Fe. Té interès el castanyer dels Roters. El track que seguim puja al Turó de Morou, nosaltres ens saltem aquest tram. Anem a la font del Frare i reculem una mica per agafar el camí que puja lleugerament cap al Convent. D’allà seguim altre cop el track, que tal com explica “anem baixant, a trossos pel mig del bosc, a trossos per pista”. Al principi costa de trobar el camí, després ja no, es veu un camí antic molt tapat per la vegetació que serà una constant en el que queda d’excursió. 
Així estan les fagedes

Font del Frare, Santa Fe


El camí passa entre aquests blocs

Quan sembla que anem cap al torrent el camí gira i passa entre dos prominències rocoses. Finalment arriba a la riera de les Truites, aquí torna a costar de trobar el camí, travessem alguns cops la riera i seguim per un camí ampla però completament ple de vegetació, diria que si no s’hi fa res en uns quants anys serà impracticable. Els faigs i arbustos creixen en tota l’amplada del camí. La zona de la riera de les Truites és la més maca de l’excursió, i en primavera el verd i l’aigua estan garantits.


Riera de les Truites
Per aquí s'ha de buscar la continuació del camí

Riera de les Truites

Camí quasi tapat per la vegetació




Per unes pistes es va baixant fins que s’acaben, ve un tros de bosc sense camí i es veu una canalització d’aigua que per un pontet salva un torrent molt pronunciat. S’ha de buscar un corriol que passa per sota del pontet i després seguir pel costat de la canalització. Ja no hi han més dificultats, la canalització ens porta a una pista molt a prop del punt on ens hem desviat de pujada, és a dir, ja tan sols queda seguir el PR-C 204 avall fins a trobar el vehicle.
Canalització d'aigua que seguim després del pontet
És una excursió que sense navegador GPS pot ser complicada, ja que els camins de baixada des de Santa Fe estan molt tapats per vegetació. Per contra, la baixada és espectacular, sobretot la zona de la Riera de les Truites. 

Track

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada