Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 2 de maig del 2016

Primavera a la Conca Dellà i les vistes des d'Orcau

La primavera a la Conca Dellà, Pallars Jussà, és magnífica. La natura es plena de vitalitat, camps verds i grocs de la colza. M’havia endarrerit d’anotar en aquest blog unes pinzellades, som-hi.


Abella de la Conca


Sant Esteve d'Abella

Abella de la Conca està situat a un extrem de la Conca, tocant a l’Alt Urgell, amb les serres de Boumort i Carreu. De camí, sota els fruiters flors grogues. El poble sota la roca, i l’església de Sant Esteve,romànica, preciosa. Fa un conjunt harmoniós, allà enfilat que domina una part de la Conca.
 
Estany de Basturs
Els estanys de Basturs, estanys del tipus del de Banyoles i Montcortès. Situats en un paratge molt tranquil, prop d’Orcau i de Basturs. Interessant lloc per fauna i flora on s’hi ha marcat un parell d’itineraris de natura i una àrea de pícnic. Amb més aigua a l’estany hagués sigut més maco. 
 
Cap a Orcau i el seu castell

Vista des del castell cap a l'est

El castell d'Orcau domina la plana de la conca fins al Montsec

Restes del castell d'Orcau

Castell d’Orcau. Des que es baixa del port de Comiols es veu una muntanyeta punxeguda amb alguna cosa a sobre que intriga. Quan ens apropem a Orcau la silueta és perfecta,una piràmide amb un castell a sobre. Orcau ja és una mica enfilat sobre la plana, i costerut. Des de la part alta del poble es puja al castell. No arriba a excursió, són 15 minuts per un camí  entre restes d’oliveres. A dalt restes del que devia ser una construcció militar important. Estem a 887 metres i la vista és fantàstica. Per poc no es veu el pantà de Sant Antoni, que tindria molta gràcia. 
 
Camí del castell entre abandonades oliveres

Veïnat de les Eres de Sant Joan, Orcau

Orcau i a dalt el castell

Vist el castell no es pot marxar d’Orcau sense visitar un antic veïnat, les Eres de Sant Joan, amb una petita església romànica a l’altre costat d’un torrent que el separa del poble actual. I a Orcau hi ha un holandès enamorat de la zona que fa vi, Sauvella, i podeu visitar part de les vinyes que estan justament sota el castell. Un vi de proximitat total.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada