Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

divendres, 24 d’abril del 2015

Pic del Vent, una muntanya fàcil amb molta vista, al Vallès

El Pic del Vent és el punt més alt de la muntanya del Farell. No és famós però té una vista de 360 graus. El motiu és el de sempre en aquests casos: estar separat de les muntanyes principals de la zona.
La Mola de Sant Llorenç del Munt i el Montcau

Sant Feliu de Codines, Cingles de Bertí i Puiggraciós
El Farell està situat a l’extrem de la plana vallesana i s’enfila de manera sobtada sobre Caldes de Montbui i Sentmenat. La visió del Vallès és absoluta. Un cop identificat quasi tot el Vallès (el dia era tapat i no permetia veure tant com deia la roseta indicadora), girem cap a l’esquerra i trobem Puiggraciós i els Cingles de Bertí, amb l’Ametlla,  Bigues i Riells i Sant Feliu de Codines  als seus peus. Al fons el Montseny. Girant una mica més Sant Sadurní de Gallifa, i l’altiplà de Castellterçol. En aquesta visió giratòria hem vist el Farell hotel, seguint la carena on estem, i més a l’esquerra ja veiem el pintoresc i tranquil poble de Sant Sebastià de Montmajor. Si seguim girant ja identifiquem l’allargassat massís de la Mola de Sant Llorenç de Munt i el Montcau. Cap aquí no es veu cap poble, només boscos. Una mica més a l’esquerra i veiem la zona de Guanta i Puig de la Creu, més propers. En un dia clar s’ha de veure molt més.
 
Gorg d'en Pelags
Hi hem anat des de Caldes de Montbui, que té molt fàcil punt d’inici i arribada al poliesportiu. Hem volgut veure el paratge del Gorg d’en Pelags, una font, una petita cascada, un lloc ombrívol, hi baixa poca aigua, curiós. La pujada en aquesta zona és pesada per la quantitat d’arbres caiguts quan la ventada de desembre, i que encara estan pel mig dels camins, obligant a passar-los uns per sobre i altres per sota: cansat i fa pena la destrossa. A la zona de Sentmenat està més arreglat, els arbres s’han tallat per no entorpir els camins. Hem seguit pujant fins a un mirador, a la zona de Guanta, que ens anticipa la visió des del cim, es veu Terrassa, Sabadell, etc. D’allà hem anat cap a la Serra Llissa, on ja tenim la magnífica visió de la muntanya de Sant Llorenç de Munt i el Moncau, de punta a punta. Després seguint pistes s’arriba a una zona d’antenes de telecomunicacions i per la carena al cim del Pic del Vent. 

Sant Sebastià de Montmajor

L'hotel del Farell
Baixem cap a l’hotel del Farell (tancat) i la urbanització i trobem la carretera que va de Caldes de Montbui a Sant Sebastià de Montmajor. El track que seguim esquiva al màxim la carretera , però tot i això, la baixada no ens convenç, molta pedra, molts cables elèctrics, i ens trobem un desnivell molt forçat on optem per la carretera. Retornem el camí per arribar a Caldes, torna a ser maco, i caminem entre camps fins al poliesportiu.


Track

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada