Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

diumenge, 31 d’agost del 2014

L'estany Serull, sota Els Encantats


Hi ha llacs que els veus al mapa però mai has vist algun camí que hi porti. N’has sentit a parlar, algú hi ha pujat, però no ho posa fàcil. Aquest és el cas de l’estany Serull. Per anar-hi cal sortir del camí de la tuberia hidroelèctrica que comunica l’estany de Sant Maurici amb la central de Lladres. Des d’Espot puja una pista directament a aquesta central. Des del refugi Ernest Mallafré també s’agafa el camí. I des de l’aparcament de Prat Pierró a través del camí de la plaça dels Arbres, tot i que molt perdut, també s’arriba al camí de la canalització d’aigua. Un cop esteu al camí i a partir d’on creua el torrent que baixa de la valleta de l’estany Serull, aneu en direcció a Sant Maurici fins a trobar un parell de grans fites i una mica més amunt de la muntanya una altra. Allà comença el camí a l’estany Serull i al collet dels Encantats. L’inici bosc amunt és d’un pendent brutal, després se suavitza una mica però tot el camí és força dur. Hi ha fites molt ben posades, i és important seguir-les. 

Fites d'inici del camí
Estany Serull

Els Encantats des de l'estany Serull
Les parets de l'Agulla de Boteró

Estany Serull


L’estanyet és petit, entre blocs de granit, però amb una platgeta. És un estany coquetó, familiar de tant petit. La valleta de l’estany Serull és força tancada, entre les parets de l’Agulla de Boteró i el coll dels Encantats i els mateixos Encantats a l’altre costat. 
Els Encantats des de l'estany Serull

Coll dels Encantats i els Encantats

Suposo que havia plogut el dia abans, ja que tota l’excursió he estat trepitjant terreny mullat, que amb el pendent d’aquesta vall vol dir que m’he passat bona part del camí relliscant entre roques, nerets i sotabosc. No és una excursió recomanable per a tothom però te la recompensa d’un estanyet molt mono i poder veure Els Encantats molt a prop.

Zona de la plaça dels Arbres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada