Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 11 d’agost del 2014

Llacs d’Ayous sota l’emblemàtic Midi d’Ossau





Al Pirineu de Huesca, a la zona entre Canfranc i Sallent de Gállego, entre els colls de Somport i Portalet, al costat francès i pertanyent al Parc National des Pyrénées es troba l’emblemàtic Midi d’Ossau. Volia veure el Midi d’Ossau, i a poder ser, fer la foto del reflex del cim a les aigües del llac. Així que d’entre les possibilitats que teníem vam agafar el tour dels llacs d’Ayous que permet veure constantment el cim del Midi.
Llac Bious Artigues



Se surt de l’aparcament una mica caòtic sota el llac de BiousArtigues. Els més matiners poden sortir des d’aquest llac. És un camí maco que aviat s’enfila per una fageda i després ja es comencen a trobar llacs. Els més interessants són els propers al refugi d’Ayous. Entre una cosa i l’altra quan arribem a aquest lloc ja és migdia, i el Midi encara està una mica a contrallum. 





El circuit segueix en direcció al coll fronterer de Moines en forta baixada. Vaig pensar que potser hauria estat millor fer el circuit al revés per arribar més tard al refugi i tenir la llum del sol que toqués al Midi a favor. Però fer-lo al revés representa fer dos trams de pujada forta sense ni un arbre. A més, uns catalans que ens vam trobar als cap d’uns dies ens van dir que ells van dormir en aquest refugi i la foto amb el reflex del cim es fa a les 9 de la nit!

La volta completa és molt maca i variada, així com la visió del Midi d’Ossau amb les diferents siluetes i llums que van canviant.
Refugi d'Ayous
Des d'aquí ja no es veu l'enforcadura
Cabanes i vehicles dels pastors
A diferència del Pirineu català vam trobar molts ramats a la muntanya, i cabanes de pastors, i fins i tot en algunes venen formatges. Serà per problemes administratius i legislacions complicades que en el nostre país no hi hagi pastors i formatgeries als parcs naturals?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada