Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dissabte, 19 d’abril del 2014

Bordes de Pina i barranc de Comamala, més amunt d'Alós d'Isil



Volíem investigar la vall que forma el barranc de Comamala, que comença més amunt d’Alòs d’Isil, a les valls d’Àneu. Té interès com a ruta elegant cap al Mont Roig, molt directa, però amb molt desnivell. Serà especialment interessant quan estigui operatiu el refugi sostenible que estan arreglant a la primera borda de Pina, una base molt bona per pujar al Mont Roig.

El pont que creua la Noguera i més amunt el refugi

El refugi que estan arreglant

Les bordes de Pina

Tot deixant la carretera d’Alós d’Isil cap al Fornet i Bonabé, es creua la Noguera Pallaresa i es puja fortament fins aquesta primera borda refugi, es segueix pujant fort fins a les altres dues bordes de Pina situades a un lloc encantador. Segueix el camí per la vall, sempre lluny del barranc i del torrent, molt cabalós a la primavera.

Borda de Pina de dalt


Fons de la vall de Comamala






La idea era arribar fins al final de la vall on les parets del pics de Mulats, Mostiri i Mont Roig vèrtex geodèsic per un costat, i la serra de Pilàs per l’altre la tanquen i la separen de l’alta vall del Nyri, amb els estanys de la Tartera. Però en un punt del camí havia baixat una allau que se l’havia endut. Apart dels arbres caiguts i la terra esllavissada s’havia format un pont de neu amb forats, que amb les altes temperatures d’aquest inici de primavera, era molt poc de fiar, i per sota baixava bastant d'aigua i amb força. Buscant un pas més amunt i més avall no n’hi havia cap d’evident, pel que tenint en compte que no anàvem a fer cap cim sinó només a conèixer la zona, vam abandonar. D’aquí a poc temps, amb menys aigua i la neu fossa, es podrà passar fàcilment.


 Però és una vall molt recomanable, terra de l’ós, de la brama del cérvol i tranquil.la.





2 comentaris:

  1. He trobat aquesta ressenya. En tens alguna de més recent del mateix lloc? Salut!

    ResponElimina
  2. Doncs no, ho sento. Però és una vall interessant!

    ResponElimina