Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 30 de desembre del 2013

Matinal d'hivern per Espot

Pui de Linya des d'Envallasse


He sortit del poble d’Espot en direcció al Parc nacional d’Aigüestortes i estany de sant Maurici, ja que a l’hivern es tanca la carretera d’accés a l’aparcament de Prat de Pierró, excepte pels taxis que sí poden passar. És una llàstima que no s’arregli una sortida des d’Espot a peu una mica digna, perquè el tros que es va caminant per la carretera fins que s’agafa el camí a sant Maurici, és un rotllo ja a l’estiu, però a l’hivern, a més, és perillós pel gel. 


Pont de la Gorga, espectacular per l'acumulació de neu

L'escrita, al pont de la Gorga

He fet el camí fins a Prat de Pierró, sense que calgués posar-me les raquetes. Allà he baixat en direcció de tornada cap a l’aparcament d’estiu, passant pel pont de la Gorga i enfilant la passera de fusta. En trobar la carretera he agafat la pista que puja cap a Peguera. Hi havia roderes d’haver passat un taxi i una persona amb raquetes, així que jo he seguit sense còmodament. 


Magnífica vista de les muntanyes de Cardós i Vallfarrera

Pala d'Eixe, des d'Envallasse
Aquesta pista porta a Envallasse, on hi ha instal·lacions de la central elèctrica d’Espot. Aquí la pista segueix pujant passant per sota el Pui de Linya, cap a trobar l’estany de Lladres, a la vall de Peguera. Des de l’estany artificial surt un camí planer, excepte en salvar dos túnels, que porta al refugi Ernest Mallafré, utilitzat per alguns que fan la Carros de Foc. Però avui, després d’admirar la imponent vista cap a les valls de Cardós i Vallfarrera, he agafat una pista que baixa en picat pel bosc i porta justament a la carretera, al lloc on surt el camí que d’Espot puja a l'estany de sant Maurici. Així que he completat un triangle d’uns 600 metres de desnivell de  paisatges d’hivern. 

Tot i amb raquetes t'enfonsaves a la neu tova a la pista de baixada

Bastants arbres caiguts
En aquest camí de baixada sí que m’he hagut de posar les raquetes, ja que s’enfonsava bastant a la part de dalt. M’ha sobtat que tot just comencem l’hivern i ja he vist bastants arbres caiguts, i no poden ser de l’hivern passat perquè a l’estiu hi vaig veure passar un tot terreny.

Altre cop a tocar de la carretera a l'estany de sant Maurici

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada