Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dimecres, 21 d’agost del 2013

Tuc de Ratera, entre l’Aran i el Pallars


Tuc de Ratera, en primer terme el camí que ve d'Amitges
Després de la Bonaigua i del pas natural que segueix el curs de la Noguera que va de Bonabé fins Montgarri i pla de Beret, el port de Ratera és probablement el pas més fàcil i utilitzat que comunica el Pallars amb l’Aran. Per això sempre s’hi troba gent, d’un costat cap a l’altre. Sorprèn la seva amplitud i la longitud del port, per això els mapes n’anomenen dos, el port de Ratera d’Espot i el port de Ratera de Colomers. 

Estany dels Barbs, Amitges


Estany dels Barbs, al fons els Encantats


Estanys d'Amitges


Hem pujat per l’estany de Ratera i refugi d’Amitges, des d’on el camí s’enfila i es té una magnífica visió dels estanys d’Amitges. Després el camí flanqueja i es troba amb el que ve de la vall de Ratera, i aquest any sorprenent creua dues congestes de neu a finals d’agost! 

Les Agulles d'Amitges en visió atípica

Abans del Port de Ratera on s'ajunten els camins d'Amitges i la vall de Ratera

La grandiositat del port de Ratera

Boires a l'Aran, es veu un estany de Saboredo


Hem buscat les fites i hem enfilat cap al cim del Ratera. Molt aviat es veuen els grans estanys de Saboredo, però les boires que hi ha a l’Aran ens els tapen i destapen contínuament. El Tuc de Ratera està format per dos pics, molt propers un de l’altre i habitualment plens d’excursionistes, és un cim assequible, amb molt bones vistes i que domina territori, té gràcia. 

 
Entre els dos cims del Ratera es veu un estany de Colomers

Tuc de Ratera, sempre concurregut

Des d'un dels cims de Ratera, l'altre ja el tapa la boira

Estany Ratera de Colomers

La boira passa de l'Aran al Pallars



La boira de l’Aran ens ha deixat pujar amb tranquil·litat i veure bastant bé la vista, però ha dit prou i ha passat cap al Pallars, pel que ens ha tocat baixar amb ella fins molt avall, quasi l’estany de les Obagues de Ratera.

I toca baixar amb boira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada