Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 10 de desembre del 2012

Camí de l'estany de Sant Maurici, Espot, valls d'Àneu




Per pujar a l’estany de Sant Maurici des del poble d'Espot hi han diverses opcions segons sigui estiu o hivern:
  • Taxi des del mateix poble d’Espot
  • A peu des del mateix poble d’Espot (uns 8 km, 2 hores)
  • I quan l’aparcament de Prat Pierró està obert, és a dir, quan no hi ha ni neu ni gel a la carretera, es disposa de l’opció mixta: cotxe fins aquest aparcament i la resta a peu (de l’ordre de 1 hora).
 
 Aquest hivern ha començat aviat i la carretera esmentada ja està tallada. Però aquests dies de pont Espot estava de pessebre, així que, pels qui han estat més d’un cop a Sant Maurici, era bon moment de recuperar el camí de pujar a peu des del poble sense necessitat d’arribar a dalt. A l’hivern, deixant apart el gel i les seves formes, els camins mostren detalls que a l’estiu no es veuen, la vegetació és molt diferent, i potser ja ens va bé entre-tenir-nos a 1300 metres i no cal arribar a 1900 m on hi farà més fred i vent. 








Les imatges són agafades ben aprop d’Espot, al camí de Sant Maurici. M’agrada al començament quan van sortint les muntanyes importants a mesura que camines, que fins llavors estan tapades per les més properes al poble. Amb les profundes ombres de l’hivern el contrast és brutal. A les valls d'Àneu a aquesta època es poden fer passejades molt maques sense cansar-s'hi gaire.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada