Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dimarts, 1 de novembre del 2011

Com devia ser l’estany de Sant Maurici abans de construir la presa

L'estany de Sant Maurici s'ha buidat per obres de manteniment de la presa. L'aigua que hi ha deu ser la que correspon a l'antic estany natural i això dóna l'oportunitat d'imaginar com devia ser per allà els anys 50 del segle passat. Val la pena pujar i veure-ho. Com a paisatge és lleig, però interessant de veure l'extensió de pedres, arbres tallats, fang, etc. amb els meandres que fan les entrades d'aigua de Ratera, del Portarró i de Subenuix. Pel que es veu, hi devia haver molt bosc fins a tocar de l'aigua, però també prats i meandres a la part oposada de la paret de la presa, el racó de l'estany que en diuen. Un estany que devia ocupar la meitat de l'actual, amb arbres i prats fins l'aigua i que es veu des de molts llocs, devia ser una preciositat!


 







Vista de l'estany des del mirador

Vam completar l'excursió donant la volta pel mirador cap a l'estany de Ratera. 


Serra de Saboredo, refugi d'Amitges al peu de les Agulles, pic d'Amitges
Estanyola de Ratera



4 comentaris:

  1. Tens molta raó, que és espectacular veure el "pòsit" de l'Estany de Sant Maurici. M'ha agradat molt la fotos dels arbres tallats (les altres també, evidentment, però vull dir que aquesta és més impactant).

    ResponElimina
  2. Es veu com un tel de color gris per damunt de pedres i arbres, que deu ser el verdet que s'ha secat. Passeges per uns llocs i s'enfonsa i per altres no. És molt curiós. Ara ja es deu estar emplenant d'aigua altre cop... Gràcies Atzucac.

    ResponElimina
  3. Hola! Aquestes fotografies de l'estany de Sant Maurici són un excel·lent testimoni gràfic.

    Com que no he localitzat el teu correu, he intentat posar-me en contacte amb tu a través de la missatgeria del teu compte de Flickr.

    ResponElimina
  4. Gràcies Marc, han passat 10 anys però segueix sent impressionant

    ResponElimina