Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

divendres, 2 de setembre del 2011

Vall de Monastero, Parc Nacional d’Aiguestortes i estany de Sant Maurici


Ahir vam anar a la vall de Monastero, una vall preciosa que s’agafa des del refugi Ernest Mallafré, prop de l’estany de Sant Maurici. Una tranquil·litat absoluta fins a les 11 h del matí, a partir d’aquesta hora vam trobar molta gent, bastants grups que fan la famosa travessa de refugis “Carros de foc”. Més tard hi ha la gent que va a passar el dia a la vall de Monastero. Gent de totes les edats, molts nens i nenes, fa goig veure’ls trescar per aquestes muntanyes tant maques. També molts turistes, inclosos en els dos grups anteriors, que benvinguts siguin en aquests moments d’economia difícil.
 
Em va sorprendre molt que tots els gossos que vam trobar anaven deslligats. A l’entrar al Parc, abans d’aparcar el cotxe , et donen una informació molt precisa del que està prohibit (collir bolets, gerds, maduixes, banyar-se als llacs, no fer foc, etc.). Entre les coses que la normativa indica que no es poden fer diu textualment: “És millor no portar animals de companyia. En tot cas han d’anar subjectats obligatòriament per la persona que els porta.” Això ho diuen perquè al Parc hi viuen animals com daines, cabirols, marmotes, etc. que els gossos podrien atacar. Perquè doncs tanta gent no fa cas de la normativa? Respon a la tendència actual de que no es fa cas de les normatives, als carrers, a les escoles, al transport públic, ... ?
 
Penso que en el cas dels gossos pel Parc la gent té tendència a pensar que el seu gos és diferent, són els altres que l’han de portar lligat perquè no en saben, perquè els seus gossos són pitjors, però ell, què li han d’explicar, el seu gos i ell mateix són modèlics, el seu gos no farà cap mal, ell el controla. Fins al dia que al gos li surt l’esperit animal que porta a dins, i lògicament, es dedica a perseguir una marmota, que és la fauna del parc, i no el gos.
 
Deixant de banda el tema dels gossos, em va sorprendre també que les passeres de fusta que hi ha a la vall, sobre les deu del matí, relliscaven, estaven gelades! Aquest estiu costa molt que faci calor a les altes valls del Pirineu, almenys fins al dia 10 d’agost.
 
I finalment les flors, Monastero està plena de flors, com si fóssim al juny i no al mes d’agost! Aprofiteu-ho si podeu! 
Estany de Monastero

 

Fons de la vall de Monastero






 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada