Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

divendres, 2 de setembre del 2011

De la vall de l’Escrita (Espot, valls d’Àneu) fins als Banys de Tredós (Aran)

El Port de Ratera és una via antiga de comunicació del Pallars amb l’Aran. Aprofitant aquest Port hem anat de la vall de l’Escrita, la del llac de Sant Maurici, pel port de Ratera, fins a la zona de Colomers, a l’altre costat del port i ja a l’Aran. La pujada és llarga i dura. Es passa, a més de per l’estany de Sant Maurici, per l’estany de Ratera, pel de les Obagues de Ratera i per sobre del de Port. A la baixada es troba primer l’estany Obago, després el Redó i el Llong. Per un collet es va a l’estany de Colomers i d’allà es baixa a la pista que ens porta als Banys de Tredós. D’allà s’arriba a Salardú. Una magnífica travessa si no fos que ens ha enganxat la tempesta a Colomers.
 
A l’estiu hi ha un servei de bus del Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici que va de Taüll a Espot passant per Viella. L’hem agafat per tornar de Salardú a Espot.
 
Ens ha sorprès la poquíssima presència humana al llarg de la travessa, potser per ser finals d’agost o perquè preveien la tempesta: un cuidador de camins del Parc, dos persones al Port de Ratera i una altra prop del port que venia del refugi d’Amitges. Després i fins l’estany Llong de Colomers no hem trobat ningú. Allà dos grups tan sols, tot i ser una zona turística molt visitada.
 
Per les fotografies es pot observar l'evolució dels núvols as llarg de la travessa. Al Pallars feia molt vent, passat el Port ha disminuït i quan ha canviat de direcció ha vingut la tempesta. 

Els Encantats


Pui de Linya

Arribant al port, Pic de Ratera

Port de Ratera

Montardo i estanys de Colomers des del Port

Estany Obago des del Port

Estany Obago
El port de Ratera des dels estanys
Estany Llong de Colomers

Estany Llong poc abans de la tempesta

  A wikiloc hi ha els detalls de la ruta i si interessa permet descarregar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada